Saya masih lagi bayi di dalam arena menangkap gambar ini, segala tulisan dan info yang terdapat di dalam blog ini adalah 100% berdasarkan pengalaman saya sahaja. " Apa yang saya alami mungkin kalian tidak alami dan apa yang kalian lalui mungkin saya tidak lalui ". Jadi jika terdapat apa - apa info di dalam blog ini yang berlainan dengan apa yang kalian lalui atau kalian ketahui, abaikan saja info itu, manakala jika info di dalam blog ini bersamaan dengan apa yang kalian alami anggaplah ianya satu kebetulan. Jadikanlah blog ini hanya sebagai satu bahan bacaan, jangan kalian mudah percaya dan terikut - ikut :- NIZAM KATO SAN ART

Isnin, 27 Oktober 2014

Malaysian MotoGp ( demo run + booth )

     
     Setiap tahun, Malaysia atau lebih tepat lagi Sepang International Circuit akan menganjurkan perlumbaan MotoGp. Maka pada tarikh 24 - 26 Oktober yang lalu telah berlangsungnya perlumbaan motogp di Malaysia, pada tahun ini pengeluar minyak Shell telah menjadi penaja utama. 

* aku kecewa sikit sebab pelumba idola aku dani pedrosa tak dapat naik podium - jatuh 2 KALI *
    
     Seperti tahun - tahun sebelum ini, pelbagai acara telah di adakan sempena perlumbaan motogp di Malaysia, seperti Sic Zoomers, motogp demo run dan sebagainya. Walaupun aku tidak berkesempatan untuk menonton perlumbaan motogp secara "Live" di Sepang, tetapi aku telah pergi menyaksikan acara motogp demo run dan mengunjungi booth atau khemah - khemah barangan yang dibuka di litar sepang.
     
     Motogp demo run telah di adakan pada 22 Oktober di presint 1 putrajaya ( di putra square yang bersebelahan masjid putra ). Sebenarnya demo run ni lebih kepada pelumba motogp menunggang motor dorang mengelilingi sekitar jalan raya ( untuk kali ni sekitar putra square ). Pelumba yang hadir pada acara ini adalah penunggang dari pasukan Drive M7 Aspar yang juga bekas juara motogp 2006 nicky hayden a.k.a the kentucky kids dan beberapa pelumba tempatan iaitu zulfahmi khairudin, hafiz syahrin, azlan shah, afiq azmi, ramdan rosli, dan hafiza rofa.

      Manakala pada hari sabtu yang lepas ( 25 Oktober ) aku telah ke litar sepang, bukan untuk tengok ujian masa tapi untuk ke khemah - khemah barangan di sana. Memang banyak khemah dari pelbagai jenama dapat aku lihat, dari pakaian sehinggalah kepada peralatan motorsikal. Aku juga ada melihat zizan rajalawak di khemah Ktm Malaysia, tapi tak sempat nk bergambar.

     Cukuplah bebelan aku ini, jom kita layan sedikit sebanyak gambar yang sempat aku tangkap.

* budak baru belajar *

tempat pendaftaran dan sesi soal jawab

antara jurugambar motogp yang bertugas

tersergam indah 

jurugambar ni dari catalunya, panas katanya .... 


jurugambar di atas motor pun ada 

antara media - media yang hadir

nicky hayden 

25 ( azlan shah ) 63 ( zulfahmi khairudin )para pelumba bersama penaja ( bos ) dan ketua pegawai eksekutif litar sepang Datuk Ahmad Razlan Razali


pengunjung mula datang 

tempat jualan barangan Sic

Tambah kapsyenkeeway yang cuba memasuki pasaran malaysia

sebahagian penonton di turn 1


Pro Only !!!


sesuai juga untuk kanak - kanak


one of my idol in racing - Dani Pedrosa


niat nak beli sehelai dua tapi lari bajet.... sedih

teka model ap ??? 

Yoshi ... bunyi yang mengegarkan jantung


barisan untuk sesi autograph 

W T F !!! 

jumpa lagi !!! 

   3 ulasan:

  1. Balasan
    1. terima kasih bang, tangkap yang termampu je bang ...

      Padam
  2. Teringin sangat nak amek gambo acara motorsports, tapi tak ada lens yang cukup panjang, juga tak ada kenalan untuk bawak pergi tempat-tempat macamni.

    BalasPadam